They seem to make lots of good flash cms templates that has animation and sound.

1.pikantne ciasto pomidorowe, Książki kucharskie

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Pikantne ciasto pomidorowe
Surowka
z serem feta
naktuwamy widelcem. Wsta-
wiamy do piekarnika rozgrza-
nego do 180 QC i pieczemy
przez 25 minut. Studzimy.
2. Pomidorki myjemy, kroimy
na potowki. Twarog ucieramy
z kasz(4 mann(4 i 2 tyikami sera
na gtadk(4 mas~. Pozostate jaj-
ka ubijamy mikserem, a na-
st~pnie t(4czymy z mas(4 twaro-
gow(4. Przyprawiamy do smaku
wedtug wtasnego upodobania.
Catosc mieszamy z pokrojony-
mi pomidorkami.
3. Podpieczone ciasto opro-
szamy butk(4 tart(4. Przektada-
my na nie przygotowan(4 mas~,
a wierzch posypujemy pozo-
statym serem. Placek wstawia-
my do piekarnika (180 QC)
i pieczemy przez
40
minut .
Dekorujemy ziotami.
To bardzo prosta wersja
surowki. Zwykle kupuj~
ser
i
oliwki na zapas,
bo majq dtugi termin
wainosci. Wystarczy wi~c
swieio kupiona satata
i kwadrans na krojenie,
przy ktorym pomagajq mi
moje coreczki.
Judyta Zaczek, Poznan
SKtADNIKI
.300 9 m~ki
.4 jajka
• 150
9 masta
lub margaryny
• 3 tyiki zielonych
oliwek
• 500
9 pomidork6w
koktajlowych
• 5 tyiek startego i6ttego
sera
• 4 tyiki kaszy manny
• 500
9 chudego twarogu,
moie bye tei zmielony
• s61, pieprz
• 2 tyiki tartej butki
• ziota do dekoracji
SKtADNIKI
• satata lodowa
• kanapkowy ser feta
• stoiczek czarnych
drylowanych oliwek
• 2 tyiki oliwy z oliwek
PRZYGOTOWANIE
1. Satat~ myjemy i rwiemy na
kawatki, oliwki kroimy na pot
Ser teta kroimy w niewielk(4
kostk~, za kaidym razem
maczaj(4c
noi
w zimnej wo-
dzie (to utatwia krojenie).
2. Satat~ mieszamy z oliw(4,
dodajemy oliwki i ser, jeszcze
raz mieszamy.
RADY Justyny Ptotki
Zamiast pomidork6w koktaj-
lowych czasem uiywam zwy-
klych. Wystarcz'l
4
sztuki.
Podr6z do Wloch
1.~SLI1P
RADY Judyty Zaczek
Do tej sur6wki nie uiywam
iadnych przypraw, nawet
soli. Sur6wk~ moina wzbo-
gacic pomidorami, zielonym
og6rkiem lub papryk'l.
~A
Moje gotowanie zaczQto siQ wtasnie
od ciasta pomidorowego. Miatam
wtedy 16 lat. Oglcldatam program
w telewizji, w kt6rym przyrz~dzano
podobn~ potrawQ. Po tygodniu
nadarzyta sie okazja, by wypr6bowac
przepis. Co prawda nie pamiQtatam
proporcji, ale nie zniechQcitam siQ.
Dodawatam sktadniki na wyczucie.
I udato siQ upiec przepyszne,
delikatne ciasto pomidorowe.
Justyna Plotka, Luzino
PRZYGOTOWANIE
1. M(4k~ przesiewamy, dokta-
damy pokrojone na mate ko-
steczki masto lub margaryn~,
solimy. Catosc siekamy no-
iem.
Wbijamy jajko i dodajemy
drobno posiekane oliwki. Za-
gniatamy ciasto na jednolit(4
mas~, zawijamy je w toli~
i wktadamy do lodowki na oko-
to pot godziny.
Schtodzone ciasto rozwatko-
wujemy na cienki placek i wy-
lepiamy nim spod i brzegi tor-
my wytozonej papierem. Ciasto
~~
JeSli lubisz
~~~
"'~""-.'
smakikuchni
i masz swoje ulu-
~

si~ nimi! Napisz, skcld
z;
pochodzi danie i zr6b ~
jego zdj~ie. Mile
ere.
widziana tez twoja toto- -.:
;L
gratia. Po pUblika1i
~
ze strony 66.
Z
·I'·~
'
o:=szk~~
••
innych krajOw
bione przepisy, podziel
[ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • exopolandff.htw.pl